ARS POETICA – KDYŽ MÚZY NEMLČÍ 2

By | 13.4.2022
V pražském Slovenském domě se 11. dubna 2022 konala pražská a středočeská regionální přehlídka Festivalu ARS POETICA – Puškinův památník.
Účastníci vyslechli verše a písně v ruštině, ale i v ukrajinštině, zazněly také překlady do češtiny a slovenštiny. Interpreti byli i mezi organizátory a hostiteli přehlídky. Ředitel Slovenského domu Vladimír Skalský i předsedkyně Slovensko-českého klubu Naďa Vokušová, absolventka petrohradské žurnalistiky, jsou skvělými recitátory. Ostatně všichni členové poroty mají s recitací či zpěvem dost společného.
„Stejně jako v minulosti jsme ocenili práci kolegyně Jitky Peterové ze ZŠ Stará Boleslav. Všechny její žačky postoupily do celostátní přehlídky.“ říká předsedkyně poroty Eva Levá.
peterova_W.jpg
Mgr. Jitka Peterová se svými žákyněmi
Milé setkání bylo příležitostí ke společnému zpívání. A také ke vzpomínání na řadu společných slovanských projektů. Literární kolokvia, prezentace Špalíčků českých, moravských, slovenských, ruských, ale i ukrajinských písní, nebo slavné vydání trojjazyčné Kytice. Vítání této knihy se konalo v Divadle Semafor a toto vydání inspirovalo nové překlady Kytice a zvýšený zájem o naše pověsti, pohádky a balady v ruskojazyčném světě.
Atmosféra ve Slovenském domě byla jako vždy velmi srdečná a znovu se potvrdilo, že tam chodí krásné a milé paní a dívky.
Jiří Klapka
predavani_cen_W.jpg
Předávání cen
vitova_leva_W.jpg
Porotkyně Vladimíra Vítová a Eva Levá se dobře bavily
leva_zpiva_W.jpg
Eva Levá zpívala se svými bývalými žáky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *