FESTIVAL RUSKÝCH KRÁTKÝCH FILMŮ

By | 19.1.2022
Ruské centrum v Plzni zve na online promítání krátkých filmů.
SFD_logo_main.png
Ruské centrum při ZČU se zapojilo do celoruské akce pod názvem „Den krátkého filmu“ (www.shortday.ru/). V týdnu 17.-23.1.2022 mají milovníci kinematografie možnost zhlédnout filmy festivalu online na adrese https://okko.tv/collection/short-film-day/sort/rank/.
Pro zhlednutí zdarma je třeba se zaregistrovat na webu, ale je možné se přihlásit přes účet Google.
Festival nabízí programy hraných filmů, dokumentů nebo animovaných filmů. Na speciálních online setkáních s metodikem Ruského centra mohou diváci vyjádřit svůj názor na filmy.
Tato celoruská akce „Den krátkého filmu“ se koná od roku 2014 z iniciativy Mládežnického centra Svazu filmařů v Rusku. Organizátorem festivalu je producentské centrum „MovieStart“ za podpory Prezidentského fondu kulturních iniciativ, Ruské veřejné organizace Svaz filmařů Rusku, Národního fondu pro podporu nositelů práv, společnosti CANON a jiných organizací.
V prosinci 2021 se mohli návštěvníci Ruského centra zúčastnit prezenčního promítání filmů v rámci této akce. Programy hraných filmů hodnotili velice kladně.
Mgr. Vlasta Klausová
vedoucí Ruského centra