Metodický seminář a setkání učitelů ruštiny
– Ruské centrum ZČU Plzeň

By | 22.2.2022
V Ruském centru ZČU se bude 25. února 2022 od 14 do 17 hodin konat další seminář pro ruštináře věnovaný metodice výuky jazyka, moderním studijním materiálům, aktuální problematice současné ruštiny a ruské kultury. Program budou tvořit workshopy, prezentace a praktické kurzy.
ucitelnica_W.jpg
V programu:
Новые источники информации и учебных материалов в сети Интернет
(Vlasta Klausová, Ruské centum v Plzni)
Рассказываем о России и учим русскому в Инстаграме
Личный опыт (Vereskové А. и М. @ZazijRusko)
Zájemci se mohou přihlásit na adrese golotvav@ujp.zcu.cz nebo pomocí formuláře.
Nebudete-li mít možnost přijít do Ruského centra ZČU, můžete se zapojít online.

Seminář je součástí profesních setkávání učitelů ruštiny ZŠ, SŠ, VŠ a jazykových škol Plzně a Plzeňského kraje, která tradičně probíhají v Ruském centru na UJP ZČU již 10 let (od založení Ruského centra v r. 2012). Cílem projektu je metodická, didaktická a informační podpora vyučujících, pomoc v rozvoji jejich jazykových dovedností a také utváření profesní společnosti rusistů v západních Čechách.
Seminář je financován z prostředků grantu Fondu „Russkij mir“, který Ruské centrum opakovaně obdržel. Seminář je též akreditovaný Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR jako součást dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků (DVPP) pod číslem jednacím MSMT-32917/2018-2-996. Splňuje podmínky stanovené MŠMT a je možné jej zařadit do žádosti o dotaci v rámci Šablon pro ZŠ a SŠ v kategorii DVPP.