PREMIÉRA FILMU JIŘÍHO SUCHÉHO

By | 22.10.2021
Jiří Suchý, zdráv a vesel, představil 17. října 2021 v prostorách výstavy v roztockém muzeu svůj film „Pochodem v chod aneb zastavit stát“.
suchy_film_1_W.jpg
O svém filmu řekl Jiří Suchý, že je ve své podstatě sice amatérský, ale za to celovečerní. Byl natočen v době koronavirových divadelních prázdnin pouhými dvěma osobami: Irena Zlámalová stála za kamerou a Jiří Suchý před. Natočený materiál pak sestříhal Zdeněk Houška.
Film je dokumentem o Suchého vztahu k armádě, který vlastně není odmítavý. Jiří Suchý řekl před promítáním v roztockém muzeu: „Ve filmu se zmíněný Suchý, neboli já, svěřuje s humorem sobě vlastním s celoživotním vztahem k vojsku. Je to poprvé kdy film, jak doufám, uvidím celý, protože minulou neděli mne z něho na pár hodin odvezli do nemocnice. Ale už jsem zdráv. Ostatně – kdybych neměl jednou či dvakrát do roka svůj oblíbený minikolaps, měl bych pocit, že se se mnou něco děje.“
Že je na tom se zdravím dobře, předvedl již ve středu 13. října kdy odehrál premiéru představení Černá kočka – bílý pes.
A jaký je film Pochodem v chod aneb zastavit stát? Je jako pan Jiří Suchý – milý, laskavý, nápaditý, poetický, srandovní a moudrý. Česká televize zvažuje, že jej zařadí do vysílání. Tak ať zváží moudře.
Film je uveden jako další z programů k výstavě Jiří Suchý objektivem českých fotografů, která je ve Středočeském muzeu v Roztokách u Prahy otevřena až do 23.1.2022.
Jiří Klapka
* * *
Písně Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra nás provázejí již více jak šedesát let. Oni sami uváděli v Československé televizi v roce 1969 čtrnáctidílný seriál Grandsupertingltangl z dějin české populární hudby.
* * *
suchy_hra_W.jpg
Na fotografii ze hry Jonáš a doktor Matrace sedí dole uprostřed slečna Eva – později paní Eva Sodomová. Na obrázku z výstavy v Roztokách stojí vpravo.
ES_JK_1_W.jpg

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *