Monthly Archives: Únor 2015

Předseda ČAR hostem Studia 6

By | 19.2.2015

Mgr. Jiří Klapka, předseda České asociace rusistů, byl ve čtvrtek 19.2. hostem pořadu ČT1 Studio 6. Vyjadřoval se k situaci ohledně záměru neposkytnutí dotace na akci Týden ruské kultury v Brně. Přehrát video

Informace k semináři „Vybíráme učebnici ruského jazyka“

By | 16.2.2015

Kapacita pražského semináře „Vybíráme učebnici ruského jazyka“, který je plánován na 25.3. v sídle ČAR V Závětří je naplněna. Zájemci se mohou přihlašovat i nadále, budou však evidováni pouze jako náhradníci. V případě dalšího zájmu pak bude vyhlášen další termín semináře. Přihlašování na brněnský seminář stále probíhá.

Soutěž o nejlepší umělecký překlad

By | 13.2.2015

Ruské středisko vědy a kultury ve spolupráci s Ruským překladatelským institutem a za podpory České asociace rusistů vyhlašuje soutěž o nejlepší umělecký překlad. Termín pro odeslání překladů je 15. března 2015. Více informací a také texty, které je třeba přeložit, naleznete v níže uvedených souborech. Všem účastníkům přejeme hodně štěstí! Ke stažení: объявление_конкурса Jelena_Cizova_uryvek Viktorija_Tokareva_uryvek